Четвер, 28.03.2024, 16:20 | RSS
Червоноградський Професійний Гірничо-Будівельний Ліцей
Меню сайту:
Головна » 2017 » Листопад » 24 » Круглий стіл на тему: «Використання інформаційних комп’ютерних технологій у викладанні предметів природничо-математичного циклу»
11:48
Круглий стіл на тему: «Використання інформаційних комп’ютерних технологій у викладанні предметів природничо-математичного циклу»

     20 листопада 2017 року на базі Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею відбулось засідання круглого столу методичної комісії  природничо – математичного циклу та відкритий урок викладача інформатики Провозюк Р.П.

      Проблемні питання, які розглядались під час зустрічі: впровадження інноваційних інтерактивних технологій у практику роботи майстрів виробничого навчання і викладачів спец. предметів і викладачів загальноосвітніх предметів, використання нових педагогічних технологій та ІКТ при підготовці фахівців з різних професій.

     За планом роботи розглядались питання:

1. Особливості використання ІКТ у навчальному процесі. (Сторожук О.Б.,методист Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею).

2. Використання сучасних комп’ютерних технологій на уроках біології – як засіб формування інформаційної грамотності учнів (Гуня Л. Е. голова методичної комісії викладачів природничо-математичного циклу).

3. Особливості використання і створення презентацій на уроках фізики та астрономії (Соболта В. З. викладач загальноосвітніх предметів).

4. Використання готових педагогічних програмних засобів у навчальному процесі (Фещак І.Б. викладач загальноосвітніх предметів).

5. Розв’язування компетентністних задач при вивченні предметів профциклу. (Саноцька С. Й. викладач  географії).

  • відзначили, що мережа Інтернет відкриває перед педагогами широке поле для пошуку, сприяє вдосконаленню навчально-методичного забезпечення професій і предметів, а використання інноваційних технологій робить навчальний процес ефективним , цікавим і результативним. Учасники круглого столу зупинились також на напрямках методичної роботи професійного навчального закладу, участі педагогів в обласних методичних об’єднаннях, роботі творчих груп, інноваційних педагогічних технологіях при роботі з молоддю. Поділились досвідом щодо форм роботи семінарів ( он-лайн заходи, творчі дискусії, круглі столи, майстер-класи) та можливостей використання сайту навчального закладу, його наповнюваності, структури та відвідуваності, використання ІКТ у профорієнтаційній роботі, проблеми доступу до Інтернету та мережі Wi - Fi у кабінетах і майстернях навчального закладу, роботі у соціальних мережах. Присутні відвідали відкритий урок викладача інформатики Провозюк Р.П на тему: «Діаграми в MS Office Excel». Обговорення уроку показало, що педагоги знають, вміють і ефективно використовують інтерактивні технології у навчальному процесі при підготовці робітничих кадрів.

    Учасники відзначили високий рівень організації заходу і висловили подяку директору Онишкевичу Р.Б. та працівникам ліцею, які прийняли участь в організації та засіданні круглого столу.

Категорія: Новини Ліцею | Переглядів: 583 | Додав: Avatar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту