Середа, 24.04.2024, 21:34 | RSS
Червоноградський Професійний Гірничо-Будівельний Ліцей
Меню сайту:
Головна » 2017 » Березень » 14 » Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини.(Т.Г. Шевченко)
10:01
Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини.(Т.Г. Шевченко)

 

І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.

Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.

Який потрібно мати

В душі безсмертний цвіт,

Щоб хвилювати людство

І через сотні літ.

Яким зарядом треба

Наснажити слова,

Щоб пісня і сьогодні

Звучала, як нова …

О. Підсуха

Вшанування 203 –ї річниці від Дня народження Великого Кобзаря відбулось 09 березня у Червоноградському професійному гірничо-будівельному ліцеї літературно-музичною композицією

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!»

Свято розпочалося монологом Т. Шевченка – зверненням до нащадків:

З гори Чернечої дивлюсь, 

На мою рідну Україну,

За неї Господа молю

В болючу тяжкую годину...

 

В цей день лунали пісні, вірші Тараса Шевченка та про нього, слова про долю поета, длю сучасної України, її відродження, як незалежної держави, незалежної від поневолювачів. І як завжди, в часи випробувань та боротьби за волю українців, Великий Кобзар був з нами. З нами він був і на Майдані.

Шевченко привів людей на Майдани. Він вимагає правди...- наголошували учасники свята.

"Наш великий пророк двісті років веде свій народ від неволі до волі, він веде нас до справжньої сильної країни. Країни, якою пишатимуться всі українці, де б вони не жили, - тут чи за її межами. Зараз його слово правди, слово віри допомагає нам розбудовувати Україну, відновлювати українську владу, припиняти розбрат і протистояння. Його слово допомагає нам відновлювати  вщент зруйновану економіку. І коли сьогодні агресор загрожує нашій землі, наш Тарас разом з нами в нашому строю. І з ним, з його: "Борітеся - поборите", яке стало нашим гаслом, нашою зброєю, ми переможемо", сказав у своїй промові ведучий.

Літературно-музичною композицію «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!» підготували

викладачі української мови і літератури Кравець Г.В., Копоть І.В., художні керівники Климчук Г.Ю.,

Рак І.Я., Рак Л.А..

Учні гр.49-50 (Продавець продовольчих товарів. Продавець непродовольчих товарів) Клех І., Згурська М., Корпанюк В., гр. 39-40 (Кухар.Кондитер) Солінська А., Палига О., Тупиця Д., гр. 45-46 (Кухар.Бармен) Поцілуйко Т., гр. 5-6 (Електрослюсар підземний) Стопчанський А., гр. 11-12 (Електрослюсар підземний) Леуш О., гр. 37-38 (Слюсар з ремонту автомобілів) Кулинич Р., Ковалик Б. декламували безсмертні вірші поета, які надихають нас любити свою Вітчизну, безкорисливо служити їй, берегти та розвивати українське слово, пісню, традиції.

Глядачі свята пройшли життєвими стежками Т.Г. Шевченка, який все своє життя присвятив служінню народу. Гарним доповненням свята стали пісні «Зоре моя, вечірняя», «Мені однаково», «Заповіт», «Реве та стогне..», «Бандуристе, орле сизий». Також було продемонстровано цікаві відеоматеріали про Кобзаря.

З вітальним словом до педагогічного та учнівського колективів звернувся директор Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею та нагородив грамотами призерів XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді ім. Т.Г. Шевченка: ученицю I курсу (гр.49-50) Гук А. та ученицю II курсу (гр.53-54) Сокальську Ю..

Глядачі пройнялися силою Шевченкового духу, Шевченкового слова, відчули нерозривний зв’язок творчості Великого Кобзаря і сьогодення:

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душі окриля....

Категорія: Дозвілля | Переглядів: 1756 | Додав: Avatar | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту